Park- og anleggsmessen på Lillestrøm
Rekordmange utstillere på Park og Anlegg i år
Første dag av fagmessen er over. 200 utstillere innen lekeplassutstyr, parkmøbler, gravplassutstyr, belysning, vannhåndtering, rør, avfallshåndtering, stein, planter og trær har fått vist seg frem for publikum. Inntrykkene er mange og beina såre, men for en gjeng hyggelige fagfolk og for en entusiasme de har for det de driver med!
Vi forstår godt at prosjektleder Marit Sagen elsker jobben sin. Hun har vært messegeneral for Park og Anlegg siden 2017 og sier at hun regner flere av utstillerne som venner. Nå gleder hun seg over rekordmange utstillere - hele 200 fordelt på to haller, til sammen 18000 m2.
– Det er helt fullt, vi kunne gjerne hatt en hall til!
Det er tydelig at Park og Anleggsmessen dekket et fagområde som mange er opptatt av, mener Sagen. – Antall besøkende har økt betraktelig, år for år. Beslutningstakere både i privat og offentlig sektor kommer til messen for å se produktnyheter og få faglig påfyll.
Norske anleggsgartnere - miljø og landskapsentreprenører (NAML) står for det faglige programmet på messen .
For første gang avholdes messen på onsdag og torsdag, tidligere har det bestandig vært torsdag og fredag. Det er bedre synes flere av utstillerne Næring24 snakket med: Fredag blir ofte en kort dag, de besøkende har ikke lyst til å bruke ettermiddagen på messe, da vil de hjem å ha helg. Og utstillerne er som regel helt "pumpa" etter to dagers messe. – Godt å ha fredagen å komme seg på, humrer de.
Siri Galland Grønli er nykommer på messen med selskapet Gind som produserer og utvikler produkter til bygulv og vei.
Galland Grønli vil ta steinen tilbake i bybildet. – Det er ingen grunn til å velge asfalt, mener hun. – Med Gind-fugen kan man legge naturstein på lik linje som asfalt.
Den spesielle fugeblandingen ble oppfunnet av faren hennes for å unngå at sopbiler, andre belastninger og vann tar med seg fugene.
– Hans partikkelbaserte og bitumenbaserte løsning gjør det raskt å fuge alle typer natursteinsdekker.
Galland Grønli syntes farens løsning var for god til ikke å nå ut i markedet. Følgelig sluttet hun i jobben som prosjektingeniør på plattform for å starte familiebedriften Gind.
Vi trasker videre i hallene og støter plutselig på fire blide gutter, alle fra anleggsgartner Wikholm i Bergen. De synes det er gøy å være på messe og innrømmer gjerne at de gleder seg litt til å ta seg en tur på by´n i Oslo etterpå.
I år pågår messen på onsdag og torsdag i motsetning til i fjor hvor man for første gang avholdt messen torsdag og fredag.
– Det var et prøveprosjekt, sier Marit Sagen. - Vi opplevde at mange besøkende fra stat og kommune dro tidlig hjem på fredag. Utkjøring fra hallene på fredag og lørdag skapte også problemer med hensyn til transportører.
Utstillerne vi snakket med synes det er bra at arrangørene er gått tilbake til onsdag og torsdag – både av hensyn til publikum og til dem selv: "Vi er som regel helt pumpa etter to dagers messe og vil også gjerne kunne slappe av fredag ettermiddag".
I morgen er det ny dag på messen. Marit Sagen håper på rekord i antall besøkende også. – I fjor kom det 3500 til tross for ufyselig snøvær, kanskje kommer det 4000 i år? Vi får se!