Restplasser på Vea - Norges grønne fagskole

Har du lyst til å lage flotte og innbydende uterom? Norges grønne fagskole - Vea har restplasser på flere av studieretningene og også på noen av høstens kurs.

Lyst til å bli anleggsleder eller grøntanleggsforvalter?

Publisert

Liker du å jobbe ute?  På Norges grønne fagskole - Vea kan du utdanne deg til å bli anleggsleder eller grøntanleggsforvalter. - Vi har restplasser, så det er bare å søke med en gang! oppfordrer markedssjef Grethe Busterud. Det er også ledige plasser på overvannskurs for anleggsgartnere og kurs i å plante stauder, busker og mindre trær i hager og anlegg.  

Etter endt utdanning i anleggsledelse har du opparbeidet deg kompetanse innen administrasjon av anleggsprosjekter gjennom planlegging og koordinering av arbeidsprosesser, kontraktsoppfølging, kvalitetssikring, HMS-arbeid og personalledelse.

Bransjens krav til effektivitet, økt fokus på bærekraft og den digitale utviklingen i samfunnet generelt påvirker arbeidshverdagen til både bas, formann og anleggsledere.

Studiet bygger på- og erstatter MEFs mellomlederskole som har vært gjennomført og utviklet gjennom mange år. Anleggsledelse på 30 studiepoeng, gir formell kompetanse med vitnemål når studiet er bestått. Studiestedet er Bergen og går på deltid over 1 år. Du kan lese mer om studiet her. 

 Studiet Grøntanleggsforvaltning består av hageplanlegging, skjøtsel og drift av uteområdet og bedriftsledelse Utdanningen kvalifiserer for å kunne jobbe som grøntanleggsforvalter. Etter endt utdanning har du opparbeidet deg kompetanse innen planlegging og forvaltning av mindre grøntanlegg og privathager, samt ledelse av slikt arbeid og ledelse av mindre bedrifter. Les mer om studiet her.

Overvannskurset for anleggsgartnere går av stabelen på Vea 2.- 4. september. 

Bent Braskerud, sjefsingeniør i Oslo kommune VAV, og Magnus Nyheim, anleggsgartnertekniker og faglærer på Vea, er kursholdere.

En anleggsgartner skal ved hjelp av regnbed og andre LOD tiltak, kunne trygge en privat eiendom ved framtidig styrtregn, i tråd med kommunale krav og strategier for overvann. Dette kurset er for deg som skal gi råd og utføre overvannstiltak på privat eiendom.

Kurset vil gi anleggsgartnere og andre som jobber i boligområder innsikt og praktiske øvelser i å prosjektere LOD-tiltak som regnbed for å hindre skade, samtidig som uterommene ser innbydende ut i solskinn.  Du kan lese mer om kurset her. 

Det er bare noen få ledige plasser på kurset Stauder, busker og mindre trær i hager og anlegg. Her gjelder det med andre ord å være veldig rask dersom du vil lære hvordan du kan lage innholdsrike, holdbare og funksjonelle beplantninger.  Kurset avholdes på Vea 24. september og Mona Holmberg fra Holmberg & Stridberg Trädgårdskonsulter er kursholder. Kurset er særlig tilpasset gartnere, anleggsgartnere, landskapsarkitekter, parkansatte og hageplanleggere. Du kan lese mer om kurset her.