Nytt jordvaskeanlegg i Bergen

– Dette er alt annet enn symbolpolitikk. Dette er lønnsomt, viktig og gjør en forskjell, sa byrådsleder Christine Meyer da hun åpnet Envirs nye jordvaskeanlegg i Bergen i dag.Snorklippingen ble utført av fra venstre, Simon Simonnæs, hovedeier Envir AS, Christine Meyer, byrådsleder Bergen og Kolbjørn Akervold, daglig leder, Envir AS

Investering på over 100 millioner i nytt jordvaskeanlegg i Bergen

Publisert Sist oppdatert

• Årlig sendes over 2,6 millioner tonn lett forurenset jord og gravemasser på deponi i Norge. 

• Dette utgjør over halvparten av alt avfall fra bygg- og anleggsbransjen. 

• Kun 1,1 prosent gjenvinnes. 

• Med jordvaskeanlegg renses og gjenvinnes 80 prosent. 

Det nye jordvaskeanlegget i Bergen kan gjenvinne over 1000 tonn daglig av jord, sand og grus fra forurensede gravemasser som ellers ville gått på deponi. I tonn tilsvarer det mer enn alt husholdningsavfallet i byen.

Anlegget til Envir har kostet i overkant av 100 millioner kroner inkludert ombygging av hallen, laboratorium, omvendt osomose-anlegg og dataplattform. Fra før er det investert anslagsvis 25 millioner kroner i jorddampings-anlegget medregnet rundt 10 millioner kroner i støtte fra Innovasjon Norge og Skattefunn. 

Ligger på Laksevåg

Investeringen er viktig for å nå Bergens mål om 65 prosent materialgjenvinning av avfall innen 2030. Gjenvinningsgraden til Envirs jordvaskeanlegg er på 80 prosent, mens snittet for gjenvinning av lett forurensede masser i Norge er 1,1 prosent. 

Anlegget ligger rundt åtte minutters kjøretur fra Bergen sentrum, på Laksevåg, i den gamle hallen til Blikkvalseverket fra 1916, tredd innimellom gamle fagverk og kranbaner.

Kolbjørn Laksevåg, daglig leder i Envir.

- Vi er stolt av å ligge på Laksevåg, og håper Laksevåg blir stolt av oss, sa daglig leder Kolbjørn Akervold i Envir.

https://envir.squarespace.com/ 

- Takk for at dere gjør dette, sa byrådslederen på åpningen av jordvaskeanlegget i dag. Hun ga ifølge Envirs pressemelding uttrykk for å være stolt over å lede en by med så engasjerte bedrifter . Meyer lovte å føre en politikk som legger til rette for de som går i front. 

Tar ett tusen år å lage en cm ny matjord

Hovedeier Simon Simonnæs sa han for få år siden ikke hadde tenkt mye på at Norge er dårligst i Europa på sirkulærøkonomi, helt til forskningslederen i Envir fortalte han at det tar ett tusen år å lage en centimeter ny matjord. Over halvparten av avfallet fra byggebransjen som havner på deponi er lett forurensede jord- og gravemasser. - Sånn kan det jo ikke fortsette, sa Simonnæs. 

Laboratorium og jorddamper

Sammen med laboratorium og jorddamper for biologisk forurenset jord kan Envir tilby et av de mest komplette anleggene som finnes for håndtering av forurenset jord- og gravemasser i verden.

- Det er ett av de mest komplette anleggene i hele verden, sa Audun Ørbeck, Salgs & prosjektleder i Vasking og gjenvinning hos Mineralteknikk AS, forhandler for leverandøren av anlegget, irske Terex. - Det er laget spesielt for masser fra Bergensområdet, alt går på strøm og det er støydempet av hensyn til naboene. 

Ingen utslipp til luft eller sjø

 Prosessen med å få CE-merking på de gjenvunne fraksjonene er godt i gang. Via en ny dataplattform vil kundene få tilgang til klimaavtrykket, inkludert for transport til og fra, og vil også kunne beregne klimaavtrykk for prosjekter de har under planlegging.

 Anlegget har ingen utslipp til luft eller sjø. Vannet som brukes er sjøvann fra byfjorden som avsaltes med omvendt osmose.

– Ikke bare prat

- Skal vi klare å kutte 55 prosent i klimaavtrykket før 2030 er gjenbruk av masser det viktigste tiltaket, sa Espen Alvestad, fagsjef gjenvinning i Maskinentreprenørenes Forbund i  sin hilsen. 

- Det er en glede å følge med på Envir og det engasjementet de har for å implementere bærekraft-standard i bransjen, og samtidig vise med handling at de mener det, sa Anita Helene Hall, generalsekretær, Norsk Bergindustri. 

 Rense- og vaskeprosessen 

1. Ved ankomst veier lastebilene seg inn før de tipper massene i hauger i skitten sone. Massene inspiseres visuelt av våre operatører, som også sjekker at de ikke inneholder betong, asfalt, metaller, gips, trevirke eller annet avfall. 

2. En gravemaskin mater massene inn i anlegget, hvor steiner som er større enn 90 mm sorteres ut i egen haug. Disse kan så knuses ned og deretter mates inn i anlegget igjen. 

3. Massene fraktes på transportbånd til selve vaskeanlegget, der vaske- og sorteringsprosessene starter. 

4. Her møter de urgamle massene moderne teknologi: Den viktige Logwasheren skrubber materialene mot hverandre, slik at finstoffet der forurensningene sitter fjernes og separeres fra de massene som kan gjenvinnes. 

5. Massen går gjennom nye vaske- og sorteringstrinn. Hos oss blir også den fine sanden renset og sørger for vår svært høye gjenvinningsgrad på 80 %. 

6. De rene massene kommer ut på transportbånd, sortert etter størrelse. Innstillingen på størrelsene kan endres, avhengig av hva slags masser vi vasker eller hvilke størrelser kundene ønsker seg. 

Kilde: Pressemelding