Oppgradering: Lørenskog har fått "avenue" og aktivitetspark

BOULEVARDEN: Skårersletta er blitt Lørenskogs paradegate takket være 3200 tonn norsk naturstein, planter og trær, brede fortau og sykkelvei. Beer Sten har levert egen stein i tillegg til stein produsert av Evjen granitt og Rocks of Norway. Nannestad Grøntmiljø har levert trær og planter. Byggherre er Lørenskog kommune som har brukt konsulentselskapene Cowi og Peab til prosjekteringen av Skårersletta i samspillsfasen.

Full score på Skårer

Publisert Sist oppdatert

Oppgraderingen på Lørenskog får terningkast seks av beboerne og av de mange besøkende til kjøpesenteret.

En dag en nitrist gate ut i det grå – i dag er Skårersletta blitt Lørenskogs paradegate med fem meter brede fortau og sykkelvei. 

Norsk naturstein, planter og trær som skal ta unna for regnvann pryder veistrekningen som med en totalbredde på 24 meter nå minner om en boulevard. De fem meter brede fortauene har gatevarme. 

– Tryggere på kveldstid

Anne Therese Winther er veldig fornøyd med oppgraderingen av Skårersletta.

Spisesteder er begynt å dukke opp langs den 1050 meter lange strekninger og flere skal det bli. – Det er blitt mye tryggere å gå her på kveldstid etter hvert som det har blitt mer liv i gatene, sier Anne Therese Winther som bor området. Hun synes Lørenskogs nye «avenue» er «stilig og et stort løft for Lørenskog". 

– Jeg føler at jeg bor på et helt nytt sted – det er blitt så fint her!

Skal tåle storflom

Det er mye leire i grunnen på Skårersletta. Alt av masser under gatenivået er derfor blitt skiftet ut ned til ca. 2,5 meters dybde med nye vann-, avløps- og overvannsledninger samt en hovedledning for avfallshåndtering. Den helt nye overvannsledningen er koblet til det nye fordrøyningsbassenget i Skårerparken. Siden gata ligger lavest av det omkransende terrenget, er overvannssystemet dimensjonert for å tåle en 200-års flom.

Skårerparken

Foran blokkbebyggelsen på Skårer var det tidligere kun en gressplen som ble oversvømt av vann vår og høst. I dag er det blitt en sosial møteplass for store og små med rom for aktiviteter sommer som vinter.

POPULÆR LEKEPLASS: Barna setter tydeligvis pris på den nye aktivitetsparken på Skårer. Agaia AS gjennomførte prosjektet på oppdrag fra Lørenskog kommune i samspill med Structor, Bjørbekk & Lindheim, Utenomhus Naturstein AS og Veflen entreprenør. Steinen i parken er levert av tidligere Utomhus Naturstein AS – nå Kortreist Naturstein AS – og er norsk stein tatt ut i Hellvik (Borsheim AS).

 

Her kan man møtes for å leke, spise og kose seg. Lørenskog kommune har ønsket å lage en levende og attraktiv park for alle , ikke bare dem som bor på Skårersletta. 

Vannfontene om sommeren, skøytebane vinterstid.

Parken har store åpne dammer med vannspeil. Dammene skal kunne fylles med vann ved store nedbørsmengder, og ved behov vil nesten hele parken være oversvømt på en kontrollert måte. Vann og natur kommer tett på folk. Det etableres oppholdssoner, lekeplass, treamfi, utsiktsplattform og parkens samlingssted, en sirkulær arena

SKÅRERPIKEN PÅ BROEN: Parken har store åpne dammer som skal fylles med vann ved store nedbørsmengder. Ved behov vil nesten hele parken være oversvømt på en kontrollert måte.

Under bakken vil det bli anlagt vann-, avløps- og overvannsledninger samt et stor fordrøyningsmagasin. Disse er koblet sammen med ledningsnett, leser vi på kommunens hjemmeside.